Tiesitkö että halvimman ja kalleimman pikavipin välillä voi olla jopa satojen eurojen kustannusero?

Käyttämällä täysin ilmaista ja markkinoiden kattavinta pikavippivertailuamme edullisin pikavippi löytyy todella helposti - juuri niillä ehdoilla kuin haluat.

Pikavippivertailu sisältää noin 350 erilaista lainaa kymmeniltä luotettaviksi todetuilta pikavippipalveluilta ja lainasummavaihtoehdot ovat erittäin kattavat, 20€-2000€, toisin kuin monissa muissa pikavippivertailuissa. Listaa myös päivitetään jatkuvasti, joten tiedot pitävät yleensä todella hyvin paikkansa.

Aloita ilmoittamalla haluamasi lainasumma, ikäsi ja laina-aika, niin hakukone etsii sinulle 10 edullisinta vaihtoehtoa luotettavimpien pikalainayritysten joukosta.5.4.2012 Eduskunta pohtii tänä keväänä jälleen pikavippien tulevaisuutta


Eduskunnassa on tänä keväänä käyty kovaa keskustelua pikavippien tulevaisuuteen liittyen ja Kokoomuksen Sampsa Katajan masinoiman lakialoitteen tarkoituksena on kieltää kuluttajille suunnatut pikavipit täysin. Todennäköisimmin täyskieltoa ei kuitenkaan ole tulossa, vaan edellisten vuosien mallin mukaan pikavippejä koskevaan lainsäädäntöön tehdään uusia kiristyksiä jotka vaikeuttavat pikavippiyritysten toimintaa ja lainojen myöntämistä.

Lakialoitetta on perusteltu muun muassa sillä, että pikavipit aiheuttavat monille rahaongelmien kanssa kamppaileville lisää ongelmia ja pikavippikierteen. On kuitenkin vaikea nähdä miten pikavippien täyskielto pelastaisi velkaongelmaiset, kun pikavipit muodostavat tilastojen mukaan vain mitättömän pienen murto-osan Suomen lainakannasta ja pikavippien kanssa ongelmiin joutuneet ovat todella pieni vähemmistö velkaneuvontaan yhteyttä ottaneista henkilöistä.

Velkakierteen syntyminen olisi erittäin helppoa estää kehittämällä Suomeen positiivinen luottorekisteri, jonka avulla voitaisiin helposti tarkistaa jokaisen uuden asiakkaan jo muualta otetut lainat – tällöin useiden lainojen ottaminen kerralla olisi mahdotonta ja kierrettä ei pääsisi syntymään. Poliitikkojen tavoitteena ei kuitenkaan ilmeisesti todellisuudessa ole minimoida pikavippien haittoja vaan maksimoida suurten pankkien tuottoja. Pankeille pikavipit ovat kuin kivi kengässä.

Populistisen pikavippien täyskiellon vaatimisen sijaan poliitikkojen tulisikin keskittyä nyt kaikin voimin holtittoman kymmenen vuotta jatkuneen asuntolainojen myöntämisen aiheuttamiin valtaviin, täysin eri mittaluokan ongelmiin, unohtamatta Euroopan Unionin valtavan kallista pelastusretkeä, jonne syydetään parhaillaan vastikkeetta sekä omat että jälkipolviemme rahat.

Pikavippien kulujen laskeminen prosenteissa vuotta kohti on toinen poliitikkojen harrastama populistinen hölmöily – ei kukaan ota pikavippiä vuodeksi, joten kulujakaan ei kannata laskea vuositasolla. Nykyisin pikavipit ovat kilpailun myötä melko edullisia ja parinkymmenen euron kokonaiskulu kahden viikon lainasta ei ole vakuudettomassa lainassa lainkaan kohtuuton. Kohtuuttomampaa on sitoa ihmiset 30 vuodeksi asuntolainaan, minkä takia asunto tulee lopulta maksettua kahteen tai kolmeen kertaan ja summat ovat kymppien sijaan satoja tuhansia euroja.

Vastaavia uutisia: