Tiesitkö että halvimman ja kalleimman pikavipin välillä voi olla jopa satojen eurojen kustannusero?

Käyttämällä täysin ilmaista ja markkinoiden kattavinta pikavippivertailuamme edullisin pikavippi löytyy todella helposti - juuri niillä ehdoilla kuin haluat.

Pikavippivertailu sisältää noin 350 erilaista lainaa kymmeniltä luotettaviksi todetuilta pikavippipalveluilta ja lainasummavaihtoehdot ovat erittäin kattavat, 20€-2000€, toisin kuin monissa muissa pikavippivertailuissa. Listaa myös päivitetään jatkuvasti, joten tiedot pitävät yleensä todella hyvin paikkansa.

Aloita ilmoittamalla haluamasi lainasumma, ikäsi ja laina-aika, niin hakukone etsii sinulle 10 edullisinta vaihtoehtoa luotettavimpien pikalainayritysten joukosta.Budjetointivinkkejä perheellisille


Kuten toisessa artikkelissa kirjoitin, on budjetointi eräs parhaista keinoista oman talouden hallintaan. Perheellisten on useimmiten järkevintä budjetoida kuukausittaiset tulot ja menot yhtenä kokonaisuutena, koska käytännössä perheiden tulot ja menot ovat enemmän tai vähemmän yhteisiä. Perhetasolla tulojen ja menojen budjetointi auttaa pysymään hyvin kärryillä siitä, mihin perheen rahat kokonaisuudessaan menevät. Näin voidaan ehkäpä välttyä turhien pikalainojen ottamiselta ja muilta turhilta rahahuolilta.

Budjetointi tunnetusti auttaa havaitsemaan erityisesti sen, mitkä menoista ovat pakollisia menoja ja mitkä taas vähemmän tärkeitä tai jopa täysin turhia. Budjetin avulla on helppoa hidastaa rahan käyttämistä turhiin kohteisiin, mikä auttaa rahan säästämisessä tai sen käyttämisessä juuri tärkeimpiin kohteisiin. Rahahuolet ovat eräs yleisimmistä syistä parisuhdeongelmiin ja budjetoinnilla voidaan myös siten parantaa suhteen kestämisen todennäköisyyttä – se on mielestäni melko hyvä syy pitää kirjaa tuloista ja menoista.

Päätä kuinka pitkään aiot jatkaa tulojen ja menojen seuraamista

On erittäin tärkeää päättää etukäteen, kuinka kauan aiot pitää kirjaa perheen tuloista ja menoista, koska on vain inhimillistä että harva jaksaa tehdä niin ikuisesti. Kun ehdotat budjetointia kumppanillesi, tapahtuu kaikki huomattavasti helpommin kun voitte alusta lähtien päättää että pidätte kirjaa ainoastaan seuraavan kuukauden ajan, jolloin koko homma ei tunnu lainkaan niin työläältä.

Budjetoinnin kesto vaikuttaa myös siihen, kuinka paljon on mahdollista esimerkiksi säästää, jos se on päätavoite. Alle kuukauden mittaista ajankohtaa harvemmin kannattaa valita, koska suuri osa menoista on juuri kuukausittain toistuvia ja lyhyemmällä ajalla niitä olisi vaikeampi huomioida.

Mitä tarkemmin määrittelet sen, kuinka paljon rahaa voi mihinkin käyttää kuukauden aikana, sitä nopeammin pääset eroon rahahuolista ja esimerkiksi velkakierteestä, jos sellainen on päässyt syntymään. Jos puolisosi on ollut valittavaa sorttia, mitä tulee raha-asioihin ja omaan rahankäyttöösi, niin uusi kirjanpito poistaa nämäkin huolet samantien.

Muista varautua myös odottamattomiin kuluihin

Yksi yleinen virhe omassa talouden kirjanpidossa on se, ettei osata varautua odottamattomiin kuluihin, ja yksi ylimääräinen remontti autoon tai pesukoneen hajoaminen voi kaataa koko talouden. Muista siis aina varautua tämän tyylisiin kuluihin. Ei ole mitään takuuta siitä että lapsesi pysyvät terveinä jatkuvasti tai että farmarivolvon jakohihna ei pamahda poikki, joten budjetissa tulee olla reilusti tilaa tällaisille tapahtumille.

Budjetin tulisi olla sellainen, että jos mitään yllättävää ei tapahdu, säästyy rahaa joka kuukausi vähintään muutama sata euroa. Tämä on toki usein helpommin sanottu kuin tehty ja vaatii suurta kuria, mutta vastaavasti vähentää stressiä siinä vaiheessa kun jotain yllättävää tapahtuu, puhumattakaan vähentyneestä pikalainojen tarpeesta.