Tiesitkö että halvimman ja kalleimman pikavipin välillä voi olla jopa satojen eurojen kustannusero?

Käyttämällä täysin ilmaista ja markkinoiden kattavinta pikavippivertailuamme edullisin pikavippi löytyy todella helposti - juuri niillä ehdoilla kuin haluat.

Pikavippivertailu sisältää noin 350 erilaista lainaa kymmeniltä luotettaviksi todetuilta pikavippipalveluilta ja lainasummavaihtoehdot ovat erittäin kattavat, 20€-2000€, toisin kuin monissa muissa pikavippivertailuissa. Listaa myös päivitetään jatkuvasti, joten tiedot pitävät yleensä todella hyvin paikkansa.

Aloita ilmoittamalla haluamasi lainasumma, ikäsi ja laina-aika, niin hakukone etsii sinulle 10 edullisinta vaihtoehtoa luotettavimpien pikalainayritysten joukosta.Kuinka säästää rahaa ja välttää pikavippikierre?


Rahansäästämisvinkkejä kysellään nykyisin paljon – onhan monella taloudellisia ongelmia esimerkiksi sen takia että ruuan ja bensan hinnat ovat kallistuneet todella paljon viime aikoina, eikä työllisyystilanne tai palkkojen kehityskään ole ollut mitenkään mainittavan hienolla mallilla viimeisten parin vuoden aikana. Pikavipit ja niiden suuri suosio ovat yksi hyvä esimerkki tästä.

Tässä artikkelissa pyritään kertomaan yksinkertaisia säästövinkkejä, jotka toimivat myös vaikeina taloudellisina aikoina. Toivottavasti artikkelista on sinulle hyötyä.

Rahan säästäminen on melko hankala asia suurimmalle osalle ihmisistä. On aina helppoa sanoa ääneen että aion säästää tästä päivästä lähtien rahaa, mutta käytännössä kyseisen lupauksen pitäminen on kaikkea muuta kuin helppoa ja säästämisessä onnistuminen pitää sisällään monta eri käytännön ongelmaa. Voidaan siis jopa todeta, että rahan säästäminen on useimmille ihmisille todella haastavaa.

Eräs hyvistä perusasioista säästämiseen liittyen on järkevän tavoitteen luominen, joka helpottaa motivoitumista. Varmista ensimmäiseksi myös että kustannuksesi ovat hallinnassa, unohtamatta sitä että ostat aina vain tuotteita joita todella tarvitset ja mahdollisimman hyvällä hinta/laatu –suhteella. Hyvän hinta/laatu –tuotteen ostaminen tarkoittaa aina sitä että et tuhlaa raskaalla työllä ansaitsemiasi rahoja huonolaatuisiin tuotteisiin jotka hajoavat nopeasti tai maksavat enemmän kuin niiden pitäisi maksaa.

Rahaa kannattaisi aina käyttää vain tuotteisiin ja palveluihin joita todella oikeasti tarvitset. Aina kun olet ostamassa jotain tavaraa tai palvelua, kysy itseltäsi tarvitsetko oikesti kyseistä asiaa vai onko kyse vain jostain väliaikaisesta halusta joka häviää kun pääset kaupasta kotiin asti. Erota siis aina todelliset tarpeet väliaikaisista haluista ja markkinoinnin ammattilaisten luomista mielikuvista.

Tavoitteiden tärkeys säästämisessä

Jos haluat säästää rahaa, varmista aina että olet määritellyt itsellesi sekä lyhyen että pitkän aikavälin tavoitteita. Tavoitteenasi voisi olla esimerkiksi saada säästöön puolen vuoden aikana 2000 euroa hätävararahastoon.

Mieti ensin mikä järkevä tavoite voisi olla ja tee siitä mahdollisimman konkreettinen ja sellainen että sen toteuttaminen on myös realistisesti ajateltuna mahdollista. Tämän jälkeen jaa suurempi tavoite pienempiin osatavoitteisiin, esimerkiksi kuukausittaiseen säästämistavoitteeseen.

Jos kohtaat ongelmia tuon kuukausittaisen säästämistavoitteen onnistumisessa, niin kannattaa muuttaa kokonaistavoitteita hieman pienemmiksi tai pidentää säästämisaikaa siten, että tavoitteet ovat saavutettavissa, mutta kuitenkin merkittäviä.

Kulujen tarkkailusta

Aivan kuten pikavippejä ottaessa kannattaa vertailla kokonaiskustannukset, myös oman elämäsi kustannusten tarkkailu on erittäin järkevää toimintaa ja välttämätöntä jos haluat onnistua säästämisessä. Merkitse ylös kaikki päivittäiset kustannuksesi pitämällä muistikirjaa, johon merkitset kaikki menot päivittäin. Monesti tällainen kirjanpito helpottaa oivaltamaan, kuinka turhiin asioihin saattaa käyttää suuren osan rahoistaan.

Muista merkitä kaikki pienimmätkin kustannukset muistiin, niin huomaat miten pienistä päivittäisistä menoista muodostuu isojakin menoja pitkällä tähtäimellä. Oletko esimerkiksi tullut ajatelleeksi paljon tupakoinnin lopettaminen tai se, että syöt harvemmin ulkona, säästäisi vuoden aikana rahaa?

Suuri osa kuluista on yleensä tarpeettomia ja sellaisia, että niiden välttäminen ei huonontaisi oikeasti elämänlaatua ollenkaan, ja yllättävän usein juuri nämä tarpeettomat kulut ovat niitä suurimpia. Kun olet kirjannut jonkin aikaa menojasi muistiin, voit melko helposti analysoida kyseistä listaa ja miettiä mistä kuluista olisit valmis luopumaan ja mitkä ovat oikeasti tärkeitä.

Jos rahatilanne on tiukka ja joudut ottamaan jatkuvasti pikalainoja, niin kannattaa miettiä voisitko esimerkiksi tehdä itse oman manikyyrisi kalliin kynsipalvelun sijaan, ovatko kaikki sadat kaapelikanavat välttämättömiä, voisitko pärjätä hitaammallakin nettiyhteydellä jne. Pienillä muutoksilla voit helposti säästää satoja euroja kuukaudessa ilman että elämänlaatusi juuri kärsii.

Budjetointi kannattaa aina

Budjetin pitäminen on erittäin tehokas tapa pitää oma taloutensa hallinnassa ja säästää rahaa. Kun päätät joka kuukausi etukäteen, kuinka paljon voit käyttää rahaa esimerkiksi päivätasolla tiettyihin asioihin, on paljon vaikeampaa tuhlata silmittömästi turhiin asioihin. Budjetin pitäminen myös auttaa havaitsemaan kuinka paljon rahaa todellisuudessa päivittäin menee, koska joudut miettimään rahojen käyttämistä tarkemmin.

Rahan säästäminen vaatii siis järkevää arviointia nykyisistä tuloistasi, menoistasi ja rahankäyttötavoistasi suhteessa tulevaisuudentavoitteisiisi. On tärkeää pystyä mitoittamaan menot tuloihin, jos aiot elää taloudellisesti järkevästi rahaa säästäen ja välttää ongelmat pikavippien kanssa.

Rahan säästäminen on siis hyvä tapa turvata tulevaisuutesi ja suhtautua elämään pitkäjänteisesti. Oikeilla keinoilla rahan säästäminen ei ole mitenkään mahdotonta, joten miksi et aloittaisi säästämistä ja fiksua rahankäyttöä jo tänään?