Tiesitkö että halvimman ja kalleimman pikavipin välillä voi olla jopa satojen eurojen kustannusero?

Käyttämällä täysin ilmaista ja markkinoiden kattavinta pikavippivertailuamme edullisin pikavippi löytyy todella helposti - juuri niillä ehdoilla kuin haluat.

Pikavippivertailu sisältää noin 350 erilaista lainaa kymmeniltä luotettaviksi todetuilta pikavippipalveluilta ja lainasummavaihtoehdot ovat erittäin kattavat, 20€-2000€, toisin kuin monissa muissa pikavippivertailuissa. Listaa myös päivitetään jatkuvasti, joten tiedot pitävät yleensä todella hyvin paikkansa.

Aloita ilmoittamalla haluamasi lainasumma, ikäsi ja laina-aika, niin hakukone etsii sinulle 10 edullisinta vaihtoehtoa luotettavimpien pikalainayritysten joukosta.Muutama helppo vinkki asunnon lämmityskustannusten pienentämiseen


Monesti sitä ajattelee etenkin kerrostalossa asuessaan, että sähkölaskun pienentäminen on mahdollista vain omakotitalossa tai jossain isossa kartanossa asuville henkilöille, vaikka todellisuudessa on olemassa runsaasti helppoja ja ilmaisia keinoja sähkölaskun pienentämiseen myös kerrostaloasunnossa.

Kerrostalossa asuessa ei voi oikein vaikuttaa siihen, miten energiatehokkaasti koko talo on rakennettu, mutta sähkölaskua on helppo pienentää myös pienemmillä teoilla, jotka yhdessä vaikuttavat usein suurestikin siihen maksettavaan kokonaissummaan, joka laskun muodossa joka kuukausi tai muutaman kuukauden välein postiluukusta tipahtaa. Seuraavassa on lueteltu muutamia vinkkejä, joiden avulla voit pienentää lämmityskustannuksia, säästää rahaa ja sitä kautta ehkä välttää esimerkiksi pikavippikierteen.

1. Ensimmäinen tapa pienentää sähkönkulutusta on pistää termostaattia lämpöpattereista pienemmälle. Talvella on toki mukavaa asua uuninlämpöisessä asunnossa, mutta asunnon lämmittäminen kuluttaa valtavasti energiaa ja myös siten maksaa paljon rahaa. Monissa taloyhtiöissä on toki yhteinen lämmitys ja esimerkiksi kaukolämpö, joten tällaisissa tapauksissa omaa sähkölaskua ei välttämättä voi suoraan pienentää patterin termostaattia vääntelemällä.

2. Toinen hyvä keino välttää lämmön ja sitä kautta rahojesi pääsyä harakoille on pitää ikkunat kiinni. Joskus täytyy tuulettaa asuntoa, mutta jatkuva ikkunoiden avaaminen viileällä säällä, eli toisin sanoen Suomessa 99% ajasta, on melkoista rahan tuhlaamista. Kannattaa myös tarkistaa, että ikkunat ovat riittävän tiiviit eivätkä vedä liikaa, vaikka tässäkään ei kannata mennä liian pitkälle sen takia että home viihtyy parhaiten tiloissa joissa ilma ei vaihdu ollenkaan.

3. Pidä verhot auki oikealla tavalla kerätäksesi lämpöä mahdollisimman hyvin ulkoa. Tätä ei helposti tule ajatelleeksi, mutta kun pidät verhot auki päivisin, auringon valo lämmittää asuntoa ja vähentää näin lämmitystarvetta. Samoin auringonlaskun jälkeen verhojen pitäminen kiinni auttaa pitämään lämmön paremmin asunnon sisällä.

4. Lämmitä vain huoneita joissa lämpöä oikeasti tarvitaan. Kerrostaloissa asutaan nykyisin etenkin pääkaupunkiseudulla niin ahtaasti naurettavan kalliiden asuntojen hintojen takia, että tämä vinkki ei välttämättä ole aina kovin järkevä, mutta jos asut isommassa talossa, kannattaa aina miettiä tarvitseeko sitä kellaria pitää 23 asteisena, vai riittäisikö siellä huomattavasti viileämpikin lämpötila. Lämmitä siis eri tiloja vain sen verran kuin oikeasti tarvitset.

5. Älä laita huonekaluja lämpöpatterin eteen, koska lämpö ei pääse tällöin leviämään ympäri asuntoa helposti ja lämmität lähinnä sohvaasi. Kun pidät patterin tai muun lämpölähteen edustan vapaana, leviää lämpö mahdollisimman tehokkaasti ja minimoit lämmityskustannukset. Jos esimerkiksi sohva on pakko laittaa samalle seinälle lämpöpatterin kanssa, kannattaa sitä vetää selvästi irti seinästä, jolloin lämpö pääsee kiertämään paremmin.