Tiesitkö että halvimman ja kalleimman pikavipin välillä voi olla jopa satojen eurojen kustannusero?

Käyttämällä täysin ilmaista ja markkinoiden kattavinta pikavippivertailuamme edullisin pikavippi löytyy todella helposti - juuri niillä ehdoilla kuin haluat.

Pikavippivertailu sisältää noin 350 erilaista lainaa kymmeniltä luotettaviksi todetuilta pikavippipalveluilta ja lainasummavaihtoehdot ovat erittäin kattavat, 20€-2000€, toisin kuin monissa muissa pikavippivertailuissa. Listaa myös päivitetään jatkuvasti, joten tiedot pitävät yleensä todella hyvin paikkansa.

Aloita ilmoittamalla haluamasi lainasumma, ikäsi ja laina-aika, niin hakukone etsii sinulle 10 edullisinta vaihtoehtoa luotettavimpien pikalainayritysten joukosta.Näin pienennät sähkölaskuasi helposti


Sähkölaskut eivät useimmiten ole niitä kaikkein pienimpiä kuukausittaisia menoeriä, joten sähkölaskun pienentäminen tuntuu ajatuksena melko mukavalta. Parasta on, että suurin osa ihmisistä voisi pienentää sähkölaskujaan yli kolmasosan melko helpostikin. Seuraavien vinkkien avulla pääset hyvään alkuun ilman suurta vaivaa.

Ensimmäinen periaate mitä kannattaa noudattaa, on uusien vähän sähköä kuluttavien laitteiden ja kodinkoneiden hankkiminen. Tätä ei tietenkään kannata tehdä kerralla, vaan vaihtaa vähitellen vanhimpia laitteita uudempiin todistetusti vähän energiaa kuluttaviin. Esimerkiksi vanha pesukone, leivänpaahdin tai jääkaappi-pakastin voi kuluttaa yllättävän paljon sähköä ja tulee siksi pitkällä tähtäimellä paljon kalliimmaksi kuin uuden energiaa säästävän laitteen hankkiminen.

Toinen järkevä ja helppo teko on vaihtaa kaikki hehkulamput energiansäästölamppuihin. Hehkulamput kuluttavat todella paljon energiaa! Energiansäästölamput ovat toki hieman kalliimpia kuin tavalliset hehkulamput, mutta ne kestävät kymmenen kertaa pidempään ja kuluttavat niin paljon vähemmän sähköä että niiden korkeampi hankintahinta tulee saatua moneen kertaan takaisin pienempien sähkölaskujen muodossa.

Tärkeää on myös muistaa sammuttaa kaikki laitteet aina kun et käytä niitä, ja tässä on hyvä muistaa nimenomaan se että laitteet tulee sammuttaa niiden virtakatkaisimesta eikä ainoastaan laittaa niitä valmiustilaan, jossa ne kuluttavat sähköä. Pidä valaistuna ainoastaan se huone jossa oleilet koko asunnon sijaan, äläkä varsinkaan jätä valoja päälle kun nukut tai et ole kotona, niin kuin jotkut saattavat tehdä. Pienet tavat muodostavat pitkällä tähtäimellä suuria kuluja, joten kiinnitä näihin asioihin huomiota.

Jos kotonasi on ilmastointi, niin kannattaa tiedostaa että se kuluttaa huimasti energiaa. Jos mahdollista, kannattaa valita ilmastointilaitteen sijaan kattotuuletin, joka ei ole niin paha energiasyöppö. Suomessa onneksi kesät ovat melko viileitä, joten ilmastoinnin tarve on minimaalinen. Talvella sen sijaan vaaditaan sitäkin enemmän lämmitystä asuntoihin, joten jos olet rakentamassa uutta taloa, muista vertailla eri lämmitystapojen pitkäaikaiset kustannukset. Öljylämmitys ei ilmeisesti ole kovin yleinen nykyään ja hyvä niin – öljyn hinta tulee nousemaan tulevaisuudessa niin paljon että sitä kannattaa vältellä.

Hyvä tapa selvittää mitkä laitteet kotonasi kuluttavat eniten sähköä on hankkia lähimmästä sekatavarakaupasta parikymppiä maksava pistokkeeseen kiinnitettävä sähkömittari. Voit sellaisen avulla mitata helposti, mitkä kodinkoneet kuluttavat eniten sähköä ja muuttaa niiden käyttötapoja sen mukaisesti, tai vaihtaa ne vähemmän energiaa kuluttaviin vaihtoehtoihin.

Edellä mainittujen asioiden tekeminen on melko helppoa ja niiden avulla voit pienentää sähkölaskujasi todella paljon, mutta se vaatii kuitenkin hieman vaivannäköä. Tässä asiassa vaivannäkö todella kannattaa, koska se on helppo tapa säästää rahaa kuukausittain.